Pasfoto’s van baby’s

Wanneer moet ik een ID bewijs aanvragen van mijn baby? Helaas is dit een grijs en onduidelijk gebied. Als het aan de overheid ligt hebben zij het liefst dat je gelijk vanuit de verloskamer een identiteitsbewijs gaat aanvragen. Dat betekent dus ook naar de fotograaf komen om pasfoto’s te laten maken. Tegen dit wettelijke advies gaan wij niet in echter neem de volgende zaken in overweging:

  • Wanneer wordt er gevraagd naar een ID-bewijs van een baby? Op de luchthaven en mogelijk bij (ingelaste) grenscontroles. Ook ziekenhuizen kunnen u vragen naar een ID.
  • Ga je af en toe tanken of boodschappen doen vlak over de grens dan heb je wellicht nog nooit gehoord dat er naar een ID van de baby werd gevraagd. Theoretisch is het natuurlijk wel mogelijk maar in de praktijk ?!?
  • In Nederland hebben personen vanaf 12 jaar een identificatieplicht. In de landen om ons heen kan dat echter anders zijn.
  • Je telefoon staat bol van foto’s waaruit blijkt dat de baby van jou is. Ze zullen de kleine echt niet in beslag nemen lijkt ons.

Pasfoto babi

 

Neem de volgende aspecten in ogenschouw:

  • Er mag geen ondersteuning zichtbaar zijn. Hoe ouder de baby des te makkelijk het wordt om hem/haar te fotograferen. Vanaf een paar maanden oud kunnen baby’s zelfstandig hun hoofd recht houden.
  • De baby moet met open ogen recht in de camera kijken. Baby’s van een paar weken oud, slapen nog veel. Zeker vlak na een voeding zijn ze moeilijk wakker te maken/houden.
  • Het ID/paspoort van de baby is 5 jaar geldig. Hoe ouder de baby is als de foto genomen word, hoe langer de gelijkenis van kracht blijft.

Conclusie: als u niet per ommegaande verlegen zit om een ID van uw baby zou u even kunnen wachten met het aanvragen van een ID. Begrijp ons zeker niet verkeerd: we maken graag pasfoto’s en zeker ook van baby’s. Echter de veiligheid van uw kind staat voorop!
Kijk eens naar de pasfoto-voorbeelden hierboven die de Overheid gebruikt op haar website. Al deze babies zijn ook wat ouder 🙂