Overname

Ter overname aangeboden!

In 1923 begon mijn overgrootvader als één van de eersten in Limburg een fotowinkel genaamd Foto Limburgia dat later omgedoopt werd tot Foto Delahaye. Drie generaties lang ging de zaak over van vader op (schoon)zoon. Ondertussen ben ik zelf als vierde generatie ook al 30 jaar (!!) actief in de zaak. Iets wat ik met veel enthousiasme gedaan heb.

Echter betrap ik mezelf steeds vaker erop dat ik mijn “drive” aan het verliezen ben. Als verkoper haal je veel voldoening uit de dialoog die je hebt met je klanten, uit de training en de begeleiding van de klant en een sterk innoverende markt voorkomt dat je versuft. Zo heb ik de overgang van het analoge tijdperk naar het digitale tijdperk als een verademing gezien voor mijn eigen ontwikkelingen en vaardigheden. Hier lagen echt mijn interesses waardoor wij ons konden onderscheiden van de toenmalige collega-concurrenten. Ook ver buiten de regio Geleen werd over ons gesproken en daar ben ik nog steeds enorm trots op.

De ontwikkeling van de laatste jaren zorgt ervoor dat er steeds meer gefotografeerd wordt met mobiele telefoons waardoor de markt voor de foto-camera’s in het middensegment een stuk kleiner geworden is. Minder camera-verkoop betekent voor mij minder dialoog met klanten, minder trainingen die je kunt verzorgen en dus minder “fun” in de handel. We zijn immers een echt service-gericht bedrijf dat veel aandacht aan de klant geeft. Zo voeg je meerwaarde toe aan producten die je tegenwoordig overal kunt kopen.

Een ommekeer zoals we die van analoog naar digitaal gehad hebben, verwacht ik op korte termijn niet. De studio- of reportagefotografie is mijn ding niet en dat wil ik niet de rest van mijn carrière blijven doen. Foto’s & video bewerken is een leuke afwisseling maar het vooruitzicht dat ik de dingen kan blijven doen die ik leuk vind, wordt vager en vager.

Daarom heb ik besloten dat ik een andere weg ga inslaan. Ik bied de winkel ter overname aan in de hoop dat de naam Foto Delahaye nog jaren zal blijven bestaan maar dan zonder een echte “Delahaye” aan het roer maar het liefst weer met een echte fotograaf in hart en nieren.

We hebben een gevestigde naam met een groot klanten bestand, maken behoorlijk wat pasfoto’s, zijn actief in de reportagefotografie en het afdrukken van foto’s. Voor een beginnend foto-ondernemer een geweldige kans om een gevestigde naam over te nemen.

Wat betekend dit voor jou als klant? Misschien helemaal niks..dat heet…als er overname kandidaten zijn. Ik houd de winkel open tot 31-12-2018 (zoals de plannen er nu uitzien) maar ik sluit ook niet uit dat als zich voor mij interessante ontwikkelingen voordoen, dat ik de winkel iets eerder overdraag of (tijdelijk) sluit.

De voorraad moet weg

dus profiteer van gigantische kortingen

Letterlijk alles wat in de winkel aan voorraad staat wordt nu met kortingen verkocht. Hoe eerder je erbij bent des te interessanter kunnen de aanbiedingen voor je zijn.

In de maand november geven we 20% kassakorting*. Voor pasfoto’s, afdrukken, reparaties, bestellingen en de reeds afgeprijsde artikelen – herkenbaar aan de stickers – geldt de kassakorting niet.

Als een overname kandidaat ook de voorraad mee wil overnemen komt de uitverkoop te vervallen en worden geen rechten verleend aan bovenstaande mededeling.

Uiteraard hopen we je graag nog te ontmoeten voordat we de deur achter ons dicht trekken en weet dat je ons echt een groot plezier doet door voorraad af te nemen.

Met vriendelijke groet,

Roger & Saskia Appelmans