99,9% Goedkeuring!!

Frustrerend ….sta je op het Gemeentehuis voor een aanvraag van een officieel document zoals paspoort, ID of rijbewijs worden je foto’s niet goedgekeurd. Soms wil het dan wel eens zo zijn dat je even snel nieuwe foto’s kunt laten gaan maken en dat je direct mag terugkomen naar het loket zodat je geen nieuwe afspraak hoeft te maken. Dubbel vervelend is het dan als je de pasfoto’s in Born, Sittard of elders hebt laten maken want daar rijdt je niet zo maar even naar toe en terug. Je zou natuurlijk snel bij ons nieuwe kunnen komen maken maar vaak krijg je je geld niet terug als je achteraf bij de “verkeerde” pasfotomaker je beklag doet en bieden ze alleen aan om kosteloos nieuwe foto’s te maken….maar die heb je ondertussen al!

Tot voor kort betaalden wij 50 euro contant plus nieuwe pasfoto’s als onze pasfoto’s werden afgekeurd!!

Dat leest u goed! Wij zijn zó zeker van onze hoogwaardige kwaliteitspasfoto dat we dit beloofden.

Recent hebben er 2 afkeuringen plaatsgevonden die ons ertoe gebracht hebben om deze baal-bonus te annuleren: De Gemeente maakt de documenten niet zelf maar gebruikt hiervoor een bedrijf dat eenvoudig stelt dat als de Gemeente een verkeerde pasfoto doorstuurt, de Gemeente moet opdraaien voor de kosten die dit met zich meebrengt. Dat neemt bij de Gemeente een behoorlijke voorzichtigheid met zich mee.

Reflecties mogen niet. Een reflectie is het enige “rekbare” criteria. Wanneer is iets té licht of wanneer glimt er iets té veel en zou een pasfoto afgekeurd kunnen worden? De Gemeente moet deze beslissingen door de bril van de producent nemen en de ene medewerker is daar ontzettend streng in en de andere minder.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan pasfoto’s met zichtbaar:

 • lichte transpiratie of een glimmend voorhoofd door (mot)regen
 • dagcrême of zonnebrand op het gezicht
 • lipgloss of gewoon vochtig glimmende lippen
 • glimmend puntje van je neus
 • lichte, vette of gevlekte huid (bijvoorbeeld als gevolg van een litteken)

Onze apparatuur meet de hotspots (reflecties) en geeft aan of deze voldoen aan de norm. Bij de Gemeente hebben ze niet dezelfde apparatuur en wordt er doorgaans op het oog beoordeeld m.a.g. dat zelfs iets lichtere delen gezien kunnen worden als een reflectie en dan kan de foto worden afgekeurd. Wil niet zeggen dat…maar het kan!!

Een foto té klein, té groot, scheef, onderbelicht of wat dan ook is duidelijk een fout van de fotograaf. De gezichtsbreedte is wél of niet meetbaar of een wenkbrauw is wél of niet-zichtbaar. Maar wanneer glimt iets té veel? Als iets glimt…is dat dan gelijk té veel? De meeste mensen glimmen ergens in het gezicht en een tissue biedt niet altijd uitkomst!

Vijftig euro uitbetalen als “vergoeding voor geleden ongemak” wat op basis van persoonlijk inzicht beslist wordt door een Gemeente-ambtenaar, is daarmee dus volstrekt onlogisch. Uiteraard maken we wél kosteloos nieuwe pasfoto’s maar vragen u dan om er voor te zorgen dat er absoluut geen reflecties op het gezicht meer zichtbaar KUNNEN zijn! We hebben de camouflagehulpmiddelen in huis 🙂

Onze voordelen op een rijtje:

 • We liggen op 3 minuten loopafstand van het stadhuis.
 • U wordt direct geholpen en bent binnen 5 minuten klaar.
 • We gaan net zo lang door met fotograferen totdat u tevreden bent.
 • We fotograferen brildragers zowel mét als zonder bril. Zonder bril is ALTIJD goed.
 • U krijgt standaard 6 pasfoto’s of 4 pasfoto’s plus mini-portret waarbij officieel en leuk lachend gecombineerd kan worden.
 • Gewoon goede pasfoto’s waar u gegarandeerd “voordelig” op staat.