Cursus

Sneller goede resultaten behalen? Boek een cursus of geef er een cadeau!

Cursus fotografie

Deze drie-uur durende cursus is bedoeld voor zowel nieuwe als ook voor de meer vertrouwde spiegelreflex-gebruiker. Een systeem-camera of compact camera kan natuurlijk ook zolang hij maar handmatig ingesteld kan worden!
Alle puzzelstukjes vallen op zijn plaats. Men begrijpt waarom opnames in het verleden niet lukten en men leert hoe je in de basis problemen kunt voorzien en hoe je hier adequaat op kunt inspelen. Bewegende zaken fotografeer je totaal anders dan stilstaande objecten. Alles wordt duidelijk: een belofte waar we voor staan !

Het eerste deel van de cursus is pure theorie, ondersteunt met voorbeeldfoto’s en hoe men dit zou moeten instellen op de eigen camera.

Pure aandacht voor de cursist! Maximaal twee cursisten tegelijkertijd of kies voor de privé-cursus. Dan profiteert u van de 1 op 1 aandacht.

Algemene fotografie kennis

We bespreken de functie van een diafragma, witbalans, EV correctie. We laten zien wat het veranderen van sluitertijd doet met de opname en hoe men met scherpte-diepte kan spelen.

Specifiek toegepast op de eigen camera

We bespreken compositie, nemen de PSAM -stand onder de loep en nog veel meer. Het boeiende theorie gedeelte wordt afgesloten met een stukje praktijk.

Alles op eigen tempo en met de eigen camera. Pure aandacht alleen voor de cursist en wat hij/zij graag leren wil. Geen afleiding maar wel een gegarandeerde drang om het geleerde gelijk in de praktijk te willen gaan brengen. Men maakt reuze sprongen voorwaarts door deze cursus. Dat is geen belofte maar een garantie.

Wanneer wordt de cursus gegeven ?

De cursus geven we in onze instructieruimte en is uitsluitend op afspraak en bij voorkeur op donderdagavond van 18.00 tot ± 21.00 uur.

Wat zijn de kosten ?

De cursus duurt ± 3 uur en kost € 69,- per persoon.

Volgt u de cursus liever privé dan bedragen de kosten 129 euro maar dan mag u wel uw partner meenemen. Gelieve dit bij de reservering kenbaar te maken.

Plan hier uw cursus

Ik wil me graag aanmelden

Na de cursus krijgt u GRATIS toegang tot het afgeschermde deel van onze website die extra uitleg geeft over behandelde en (nog) niet behandelde items zodat u overal alles op uw gemak nog eens kunt nazien.

Software kan zo ontzettend veel dat essentiële functies vaker onder knoppen zitten waar men ze niet verwacht. Met deze veelzijdige software komt ook een veelzijdige handleiding….en die wilt men misschien niet eerst helemaal doorspitten.

Wij leren de cursist om effectief, snel aan de slag te kunnen met deze software en kunnen gericht trainen in bepaalde toepassingen. We nemen dan de belangrijke zaken door en vertellen waar handige functionaliteiten “verborgen” zitten.

 Cursus Adobe Photoshop

Software is ontzettend veelzijdig. Veel hobbyfotografen geven de voorkeur aan om op RAW te fotograferen. Het verwerken van RAW is de eerste, meest belangrijke stap in het maken tot een perfecte foto. Wij trainen de cursist om het maximale uit de foto te halen.

Alle cursussen kunnen ook bij u thuis gevolgd worden. Wel zo relaxed 🙂

Cursus Apple

Steeds meer mensen stappen over op Apple met een iMac, Mac-book, iPad of iPhone. Met de techniek en de mogelijkheden komen ook de vragen. Waarom en hoe…..?! Het is allemaal net iets anders dan men gewend is maar een genot om mee te werken. Of men nu wat ondersteuning nodig heeft bij de inrichting van de computeromgeving of een iPad wilt synchroniseren met een Mac. Hoe werkt iCloud en kan ik mijn Windows-computer in één netwerk voegen met een Apple ? Apple Mail, Spotlight, iTunes, installaties…noem maar op. We leren het u graag !

Cursus Magix videobewerken

Videobewerken met Magix is een heel ander verhaal. Van storyboard tot aan aftiteling. De enige beperking die men na deze cursus nog heeft is de eigen creativiteit. Ervaar hoe verschrikkelijk verslavend het kan zijn om van ruw beeldmateriaal een boeiende film te maken. Ook deze cursus kan in onze instructieruimte gegeven worden maar natuurlijk ook bij de klant thuis. Informeer naar de mogelijkheden.

Workshop op locatie, cursus studio-portret of productfotografie

Vaker dan eens worden we gevraagd of wij ook aan huis komen voor trainingen of in een laboratorium, op de werkvloer, in een productiehal of in een home-made studio. Ter plekke ervaren we dan welke factoren belangrijk zijn voor de foto’s en hoe we dat het beste kunnen oplossen met de middelen die men voorhanden hebt. Ook de ideale camera- en apparatuurinstellingen zullen we tonen. Eén van onze fotografen neemt de cursist mee op sleeptouw in de eigen vertrouwde omgeving of achter de eigen computer en toont de oplossingen om ook deze fotografie naar een hoger niveau te tillen. Een privé-cursus thuis is wel zo relaxed.

Cursus fotoboeken maken.

Mooi, boeiend maar bovenal ook heel leuk om ze te maken. Een uniek boek met eigen unieke herinneringen. Hoe maak ik zo een album en kan ik de foto’s erin optimaliseren? We tonen het allemaal thuis of in onze instructieruimte.

Camera-instructie

Camera (elders) gekocht of cadeau gekregen en u wilt  er graag meer over weten maar heeft geen tijd of zin om een gebruiksaanwijzing te lezen of een cursus te volgen van drie uur, zoals hier boven genoemd? Kies dan voor de camera-instructie.
Gedurende een half-uur tot een uur wordt uitgelegd wat men weten wilt. Waarvoor dienen de functies en hoe moet ik ze gebruiken. Zie het als een mondelinge gebruiksaanwijzing in Janneke Jopke-taal. Speciaal voor de compact-camera of de hybride camera. Instelmogelijkheden van een spiegelreflex zijn te uitgebreid om in korte termijn toe te lichten.

Geïnteresseerd in een cursus of heeft u nog vragen?

Maak gelijk een afspraak of stel uw vraag via onze contact pagina of bel met 046-4742384

6 thoughts on “Cursus

 1. Liesbeth Bertens

  Geachte heer/mevrouw,

  Wij hebben onlangs een prachtige camera aangeschaft om foto’s te maken voor onze webshop.
  Benodigde kennis hebben we nog niet om deze op de juiste manier te gebruiken, we vonden uw website en zijn geïnteresseerd in een privé cursus.
  De basis beginselen wil ik graag leren als mede ook foto’s bewerken in fotoshop. Is het mogelijk om eigen camera en eigen laptop met fotoshop erop mee te nemen?

  Reply
  1. Roger Appelmans Post author

   Hallo Liesbeth,

   Geen probleem! Alleen het volgende: de cursus duurt drie uur en in de regel redden we het dan om de basisprincipes te behandelen. Gek veel tijd over is er dan niet. Als je er voor kiest om wat (cursus)tijd te spenderen aan Photoshop gaat dat ten laste van fotocursus-onderwerpen die wellicht als “belangrijk” gezien mogen worden. Je krijgt heel veel info maar het is zeer zeker te doen. (Gezien de vele positieve reacties ook op onze Facebook-pagina).
   Persoonlijk zou ik willen adviseren om te overwegen om de twee facetten te splitsen. Neem eerst de foto-cursus en nadien een Photoshop-cursus die op basis van uurtje-factuurtje op uw wensen gebaseerd gegeven wordt. We behandelen de basis-principes en de eventuele zaken die u belangrijk vindt.

   Reply
 2. Arsène Francot

  Beste Roger,

  Wij hebben gisteren bij jou de cursus gevolgd. Het was intensief maar zeer verhelderend. Deze drie uur leverde veel meer kennis en vaardigheden op dan het doorwerken van het handboek.
  Jouw uitleg was duidelijk en werd met veel passie gebracht en we kunnen jou dan ook zeker aanbevelen!

  Reply
 3. Daan Bours

  Beste Roger,

  Met heel veel plezier heb ik de individuele cursus fotografie gevolgd.

  Het voldeed zeker aan mijn verwachtingen en meer dan dat.
  De uitleg was zeer duidelijk en de mix van theorie en praktijk is prima.
  Ik had al diverse handboeken maar dat werk beperkt omdat er geen 1 op 1 uitleg bij is.
  Dat was nu dus wel het geval waarbij mij opviel met welke passie jij alles overbrengt.

  Bij mij heeft het werkelijk aanstekelijk gewerkt om er mee aan de slag te gaan.
  Wat mij betreft vanaf nu geen automatische stand meer maar aan de slag met de creatieve modi !

  Ik kan het iedereen aanbevelen die in korte tijd veel kennis en vaardigheden wil opdoen om er daarmee
  gericht zelf mee aan de slag te kunnen.

  Reply
 4. Vincent Crutzen

  Als je een Apple computer hebt kun je natuurlijk terecht bij de Apple gebruikersgroep Limburg. Er zijn voor de beginners veel makkelijkere programma’s dan Photoshop, die dat kunnen waar jij hem voor gebruikt.

  Reply
  1. Foto Delahaye Post author

   Hoi Vincent. Een fantastisch initiatief de Apple gebruikersgroep Limburg. De ervaring leert echter dat veel fotohobbyisten vroeg of laat de overstap maken naar een Creative Suite van Adobe en als ze dan de ervaring hebben met een Elements oplossing, is de overstap erg eenvoudig. Zonder meer met je eens dat er makkelijkere (en goedkopere) programma’s zijn maar in de fotografie zijn Photoshop en Lightroom (in mindere maten) het meest populair. Ander bijkomend voordeel is dat er ontzettend veel lectuur beschikbaar is en Youtube bol staat van de How-to-do filmpjes met Adobe software. Erg handig als je snel even iets wil doen maar niet precies weet hoe je het moet doen 🙂

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *